Tirsdag 4 Juni 2019
Kl. 17:00 - 20:00, Biblioteket, Tangenten
Skriveverksted
Skriveverksted er et sted for inspirasjon. Det er beskrevet som «Et lavterskeltilbud for utvikling av kreativitet og inspirasjon, basert på fakta om sjanger, målgruppa og skriveteknikker.» I samarbeid med AOF og Nesodden bibliotek.

Her har det kommet deltakere som trenger et sted å prøve ut et mulig bokmanus, eller har ambisjon om å skrive et filmmanus. Like ofte er det deltakere som bare vil begynne å skrive, uten noen klar tanke om hva det skal føre til, og hvem som skal lese det. 

Evelyn vil skrive sin mors historie, så den er bevart for etterslekten. Hun var redd det var en tullete ambisjon, og at det ikke ville bli til noe. Nå opplever hun at hun får oppmuntring til å skrive, får innspill til å gjøre fortellingen mer levende og lesverdig, og tilbakemeldinger på at det hun har å formidle har verdi. Mona ville gjerne skrive om sine opplevelser med ting som har vært vanskelig, men visste ikke om hun kunne. Det begge har opplevd er at selvtilliten vokser, utover skrivingen, og at de har det morsomt med å skrive.

Leder for kurset er Rune Seljord, som er en inspirerende lærer, opptatt av å gi deltakerne trygghet for at de har noe å formidle. Å skrive riktig er ikke det viktigste, så dysleksi er ingen hindring, det er gleden ved å skrive som dyrkes. Skriving er en ferdighet som blir bedre med mye øvelse, så kursdeltakerne får hjemmeoppgaver. Ofte er oppgaven å skrive ut fra et ord de kan assosiere rundt; nå sist «dråper».

Runes motto er at «alt ordner seg, men sjelden sånn jeg hadde tenkt», og dette preger kurset. Det blir til underveis, ut fra deltakernes ståsted og behov. De har lært om sjangere og skrivemåter. De har lært å tenke på målgruppen, hvem de skriver for, og hvordan de da må formulere seg. Hva nye plattformer som blogg og facebook har å si for skrivemåter, og hvordan du skriver en kronikk, er eksempler på temaer.

Kreativitet arter seg forskjellig. Noen mener de ikke er kreative, men ofte har de bare ikke funnet ut hvor deres kreativitet får inspirasjon. Skriving er en kreativ uttrykksform som mange flere burde prøve. Kanskje bare for å skrive riktig gode julekort. Noen sitter kan hende med kunnskap om lokalhistorie, og erfaring med et lokalmiljø som det kan være morsomt å bevare for etterslektene. Uansett ambisjonsnivå er det verd å prøve.

2024 © Nesodden frivilligsentral