PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Eldre nyheter

 

 

 

Det blir Felles Julaften på Ekelund 2016! 

 

Ta kontakt om du vil bidra med noe: vi ønsker oss julegaver til deltakerne og vi trenger ting og tang til arrangementet, som mineralvann og nulløl, is og kransekaker, servietter, gløgg og pepperkaker, clementiner, blomster - eller en økonomisk støtte. Selve julematen bestiller vi.

Ta kontakt om du vil delta og dele julegleden med flere!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kjære frivillige og andre samarbeidspartnere!

Som dere vet, vil rådmannens budsjettforslag få dramatiske følger for mange og viktige aktiviteter på Nesodden, deriblant Nesodden Frivilligsentral. Det var fantastisk å se hvilken oppslutning dere gav ved formannskapsmøtet nylig!

Det er mange flere enn Frivilligsentralen som kan rammes, og nå er det mobilisering for en felles markering av at vi ikke aksepterer de store kuttene og nedleggelsene som budsjettforslaget  innebærer. Det planlegges en felles markering der alle som protesterer kan delta. Foreldre og lærere i skoler og barnehager, Nesoddtangen Gård og Nesodden Frivilligsentral vil være med.

Markeringen må skje før de politiske partiene har gjort sine vedtak, så planen er å synliggjøre protestene ved å møte fulltallig opp ved kommunestyremøtet neste uke:
- møtes onsdag 9.november kl 16:45 på idrettsplassen ved skolene/Tangenten
- ha med lommelykt (ikke fakler p.g.a. brannfare og forventet mange folk inkl barn)
- ha med bannere med "SKAP - ikke raser - det gode livet"
- Frivilligsentralen stiller med merkelapper som markerer Nesodden Frivilligsentral – til dem som vil vise det
- etter markeringen ute, håper vi så mange som mulig gå inn på møtet når det starter kl 17:15

Håper mange har mulighet til å møte onsdag!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ny daglig leder er ansatt! Vi ønsker Hege Emilsen velkommen :) Hun starter 1.januar.

________________________________________________________________________

Noen av nyhetene finner du her, andre vil legges inn under den aktuelle aktiviteten. Følg oss også gjerne på Facebook.

 _______________________________________________________________________

Nedleggelse? Rådmannens budsjettforslag for 2017 med kr 50.000 i driftstøtte til Nesodden Frivilligsentral betyr at sentralen legges ned rett over nyttår.

Formannskapet har budsjettet til behandling onsdag 12.oktober. Møtet er på ungdomsarenaen på Tangenten fra kl 17:15. Vi oppfordrer alle som protesterer mot rådmannens forslag å møte opp! Bruk også sosial medier for å melde tydelig fra at Nesodden Frivilligsentral må bestå!

____________________________________________________________________

HJÆLP! Kurset om styrearbeid har dessverre for påmeldinger til at det kan startes. Vi beklager det. De påmeldte er kontaktet.

_______________________________________________________________________

Vi er nå i gang med leksehjelp for innvandrere, et samarbeid med kommunens avdeling for «Integrering og mangfold».

Behovet for frivillige er ganske stort. Nesodden Frivilligsentral har konsentrert seg om å støtte opp om tilbudet mandag kveld: øvre kafeplan på Tangenten kl 17-20. Og vi har en flott gjeng i gang der!

Siden oppstart er kl 17 og mange kommer rett fra skole og jobb, er det behov for mat :) Kommunen klarer pr. nå kun å sette fram tørrmat som kan lagres = nøtter, knekkebrød og grøt-/suppepulver som tilsettes kokende vann. Synes dette er litt knagert. Litt tom i magen => litt tom i hodet ;)

Kaster nå ut ideen: kan vi rekruttere noen personer til å komme på Tangenten kl 16-17 slik at det kan lages og serveres en suppe eller salat kl 17? Trenger egentlig bare én person hver gang, men kanskje greit og hyggelig med to? Tenker å bruke kjøkkenet på elevkantina. Tenker videre suppepose «forsterket» med kylling-pølse, kokt egg, makaroni …. eller en pastasalat med kylling og grønnsaker. Og brød. Minimalt med oppvask. Kan gå når maten er servert.

Ja, det er hver uke, men har vi 4 personer, blir det bare annenhver uke selv med en bemanning på to pr gang. Det er max 14 ganger før jul.

Meld fra om du har lyst. Og svar gjerne snart; det er torsdag allerede :)

_______________________________________________________________________

Kurs i styrearbeid i frivillig sektor: 5 moduler á to kvelder, Tangenten onsdager kl 18-21, start 21.september.

Styrearbeid er viktig og spennende. Hvordan bidra til at et styre fungerer best mulig?

Styrearbeid i frivillige lag og foreninger kan by på gleder og utfordringer. I samarbeid med AOF tilbyr vi nå en kursrekke på fem moduler der vi tar opp sentrale tema om styrearbeid.

Ta kontakt for med informasjon og se gjerne vår hjemmeside og facebook. Kursrekka er gjort mulig ved midler fra BKF (regjeringens satsing på BasisKompetanse i Frivilligheten). Kommunen har bidratt med lokaler. Kurset er gratis.

Ønsker velkommen til styremedlemmer i alle lag og foreninger på Nesodden. I tillegg til kursinnholdet blir dette en spennende møteplass. Velkommen!

Påmelding innen 1.september.

Se også kursplakat som vedlegg nederst på siden.

____________________________________________________

Stillingen som daglig leder av Nesodden Frivilligsentral blir ledig fra 1.januar 2017. Se stillingsutlysning på NAV, stillingsnummer: 0216-2016-08-6.

 

Lørdag 20.februar 2016 fylte vi 20 år! Vi gratulerer oss selv med dagen! Vi markerte jubileet på Sommerfesten:

 

Sommer-/Jubileumsfest 16.juni 2016

Nesodden Frivilligsentral 20 år! Og som 20-åringer flest, full av energi, livsmot, ideer og humør!

 Vi hadde en flott fest torsdag 16.juni. Sommerværet innbød til å møtes over en velkomstdrikk ute.

 Etter mingling og fotografering var det tid for å gå inn i storsalen på Ekelund, der det var dekket til over 70 personer. Marianne kledt i festdrakt og vakker som ei hulder, lokket oss inn på riktig seter-vis.

 Etter velkomst av styreleder Stein-Erik Val, ble Hans-Jørgen Christensen takket av etter mange års flott innsats i styret og på aktiviteter, der Julaften må nevnes spesielt. Han og Sidsel, som også har bidratt trofast i mange år, ønskes alt godt videre på den andre siden av fjorden.

 Daglig leder fikk også pene ord og en sommergave. Hun tok oss med på et lite tilbakeblikk på sentralens 20 år samt så litt framover rundt aktiviteter og nye rammebetingelser fra stat og kommune. Så var det vakker sang og musikk av våre trofaste Lars Michael og Linda Maria.

Utenfor sto Ömer og medarbeider fra Kafe Tangenten og grillet sommermat til oss. I tur og orden gikk vi ut og forsynte oss. Buffetmat er supert for en slik sosial gjeng – det inviterer til samtale med mange, og en beinstrekk skjerper appetitten.

 Kvelden gikk fort med allsang, LM&LM-sanger, opplesninger og masse, masse hyggelig prat. Styret med daglig leder er vertskap for arrangement som denne festen. Våre frivillige - som pr 15.06.16 var 171 personer er selvsagte gjester. Også våre støttemedlemmer og representanter fra våre samarbeidspartnere er alltid invitert.

 I anledningen 20-årsjubileet hadde vi invitert våre eks-volontører spesielt. Åtte av våre i alt 16 volontører var på festen – klart det var stas! Alle fikk presentere seg, og Ines hadde kopiert bilde av dem som ikke var til stede og oppdaterte oss på dem. Ines avslutter sin volontørperiode nå i juni, og fikk en ryggsekk i avskjedsgave; slik alle volontørene har fått – men håp om at tiden på Nesodden har gitt dem god bagasje å ha med videre i livet.

 Av ulike grunner var dessverre ikke Lisa, Beatrice, Dorian, Charlie, Iwona Julia, Annika eller Eduardo på festen.

Ruta hadde med den lille datteren sin. Også Marleen og Lisa er mødre nå, og Iwona venter barn snart – vi anser alle disse små for å være våre EVS-«barnebarn» J Det var veldig hyggelig å treffe eks-volontørene igjen. Det er en flott gjeng! Og de sa alle at de allerede gleder seg til å treffes på 25-årsjubileet.

 Selvsagt var det kaffe og noe søtt til etter middagen; og det var trekning av bordpynten, som i år var potter basilikum og rosmarin i stedet for blomster. Så var det takk for i kveld, takk for flott innsats i vår, velkommen tilbake til gode aktiviteter i høst og god sommer - og helt til slutt, ja da var det allsang med «Du ska få en dag i mårå».

 

Juletrefest